PUBLIKSUCCÉN FORTSÄTTER! UTSTÄLLNINGEN FÖRLÄNGS TILL 31 MARS.

Monet´s GardenStockholm

Utställningen förlängs!

NÄSTAN 100 000 BESÖKARE HITTILLS. EN UNIK UTSTÄLLNING VID SJÖHISTORISKA I STOCKHOLM. FÖRLÄNGS TILL OCH MED 31 MARS. BOKA BILJETT HÄR

Monet's Garden

Kliv in i Claude Monets förtrollande värld under en unik konstupplevelse, där hans tidlösa mästerverk får nytt liv genom toppmodern teknik.

Genom skärmar, stora projektioner, interaktiva installationer och musik dyker vi djupt ner i Monets mästerliga målningar och fascinerande färgvärldar. Ta del av en immersiv helhetsupplevelse, där illusioner blir till verklighet och du själv kan vara med och forma resultatet.

Det unika utställningskonceptet Monet’s Garden består av toppmodern teknik, som gör att du som besökare kan leva dig in i en värld av konstverk målade av den berömda impressionisten Claude Monet (1840–1926).

Följ med på en förtrollande konstupplevelse utöver det vanliga!

UPPLEV KONSTNÄRENS MÄSTERLIGA VERK UNDER EN IMMERSIV UPPTÄCKTSFÄRD

Utställningen tar dig genom tre olika upplevelserum, som var och ett är en höjdpunkt i sig. De skapar en fördjupad inblick i Monets värld och ger dig nya perspektiv på den franske målarens liv, arbete och mästerverk.

1. Studion

Vi börjar i studion – stället där hans mästerverk skapades. Monets synsvårigheter (1922) och hans förstörda verk (1925) utgör fonden för en djupdykning i Monets händelserika liv och konstnärliga utveckling.

Nya perspektiv lyfts fram och vi får en djupare förståelse för hans unika uppfattningsförmåga, teknikerna han bemästrade och sättet som han skapade sin konst på. Monets centrala teman – ljuset, skuggan, vinden och vattenelementet som en reflekterande yta – vävs in i den atmosfäriska stämningen genom toppmodern teknik.

2. Trädgården

Från studion tar vi oss till Monets trädgård, det världskända trädgårdslandskapet i Giverny, Normandie. Här vävs det verkliga ihop med den digitala illusionen. De uppslukande installationerna ger känslan av att faktiskt vara på plats i Monets fantastiska trädgård.

Precis som i Monets tavlor glittrar hela området av vibrerande färger. Det fantastiska landskapet inspirerar oss att ta en kort promenad längs bron och får oss att vilja stanna kvar länge. Väggprojektionerna skiftar utifrån besökarnas interaktion – en upplevelse som både är fysisk och poetisk.

3. Utställningsrummet

I det avslutande utställningsrummet kan vi fullt ut fördjupa oss i Monets världsberömda målningar. Vi får uppleva mästerverk så som La Pointe de la Hève at Low Tide, Kvinna i grön klänning och Båt-ateljén.

Målningarna av näckrosor – kulmen på Monets kreativa arbete och själva essensen av impressionismens stora mästare – utgör den stora finalen. Då intar hela rummet skepnaden av en stor vattendamm, vilket skapar illusionen av ändlöshet. Vi uppslukas och omgärdas av målningar, där ljus och ljud blir en del av scenariot – verken interagerar med oss och konsten förvandlas till ett levande väsen.

Besök Café Monet

CAFÉ MONET LIGGER I UTSTÄLLNINGENS FOAJÉ OCH ERBJUDER BÅDE MAT, DRYCK OCH FIKA. KOLLA IN MENYN

Kommande evenemang på utställningen

HÅLL KOLL PÅ VAD SOM HÄNDER PÅ UTSTÄLLNINGEN. GÅ TILL VÅR EVENEMANGSKALENDER

TA EN GUIDAD TUR MED VÅR MONET-EXPERT

Information

Datum

2023-10-06 – 2024-03-31
Stängt: 22+23 januari

Adress

Vid Sjöhistoriska
Djurgårdsbrunnsvägen 14,
115 27 Stockholm

Öppettider

Tisdagar – Onsdagar: 10:00 – 19:00
Torsdagar – Lördagar: 10:00 – 20:00
Söndagar: 10:00 – 19:00

Entrén stänger en timme innan utställningen stänger.

Biljetter

För att skapa en så bra upplevelse som möjligt bokar du inte bara dag, utan även tid för när du vill besöka Monet’s Garden.

Tiden på din biljett anger din entrétid. Du har därefter 30 minuter på dig att gå in. Väl inne får du stanna så länge utställningen har öppet.

För ökad flexibilitet kan du kan även köpa Flexbiljett eller Superflex.

Mer information

Under Vanliga Frågor hittar du mer information om utställningen och upplevelsen.

Vanliga frågor

Hur fungerar tidsbokning?
För att skapa en så bra upplevelse som möjligt bokar du inte bara dag, utan även tid för när du vill besöka Monet’s Garden.

Tiden på din biljett anger din entrétid till utställningen. Du har därefter 30 minuter på dig att gå in (dvs, en tidsbokning till 17:00 gör att du kan gå in på utställningen någon gång mellan 17:00-17:30). Väl inne får du stanna så länge utställningen har öppet.

Du kan även köpa en flexibel biljett, som gör att du kan välja helt fritt vilken tid på dagen du vill komma till Monet’s Garden. Med vår Super Flex-biljett kan du välja fritt både vilken dag och vilken tid du vill gå.

Hur gör jag?
Först väljer du dag. Sen väljer du tid. Tiden anger från när din biljett börjar gälla. Du har därefter 30 minuter på dig att gå in. Detta system använder vi för att undvika trängsel och göra upplevelsen så bra så möjligt för alla besökare.

Hur mycket kostar biljetterna?
Från:
Vuxen: 260 SEK
Barn (5–15 år): 195 SEK
Pensionär: 240 SEK
Student: 240 SEK

Fri entré för barn under 5 år.

Priserna är dynamiska och kan variera under olika dagar och tider. Du kan även köpa en flexibel biljett, som gör att du kan välja helt fritt vilken tid på dagen du vill komma till Monet’s Garden.

Var köper jag biljetter?
Biljetter säljs online via Eventim

Kan jag köpa biljett på plats?
Det går att köpa biljett på plats (OBS! Vi tar inte emot kontanter), men vi rekommenderar att ni köper biljetter online innan ni beger er till utställningen.

Då vi har tidsslotter och antalet platser/tidsslott är begränsat kan det vara fullt då du kommer till utställningen och vill köpa biljett på plats. I såna fall kommer personalen på plats be er vänta tills det finns lediga platser, om ni inte har förbokat. Väntetiden kan variera mellan några minuter till flera timmar, beroende på tillgänglighet.

Tänk på att Monet’s Garden är en immersive utställning, vilket betyder att det finns flera interaktiva moment i utställningen. Ljudet i utställningen kan upplevas som högt, ha detta i åtanke om du har problem med höga volymer. Det finns projiceringar av bilder och filmer som rör sig runt om i utställningen. Vi har även en blomsterdoft som är speciellt framtagen för utställningen som är lätt spridd runt om i lokalen, om du är mycket känslig mot dofter vill vi förvarna för detta.

Vår utställning är situerad i ett tält, vi vill därför förvarna er som besöker oss att vår temperatur är något lägre än en vanlig inomhus temperatur. Vi är även mycket beroende av vädret och önskar att ni som besöker oss har detta i åtanke.

Utställningen är tillgänglig. Den är i ett plan och den saknar trösklar. Däremot finns en passage (bron över Monets damm) som kan uppfattas som trång. Där finns det en alternativ väg för den som så önskar.

BYTE AV DAG:
Ifall du måste byta dag på din biljett ska du göra så här:

Steg 1: Gå in på Eventim.se och köp ny biljett till det nya önskade datumet. Du får en ny giltig biljett med nytt ordernummer.

Steg 2: Fyll i det här formuläret

Steg 3: Eventim kommer återbetala din ursprungliga bokning. Återbetalningen sker via den betalningsmetod du använde när du genomförde köpet.

BYTE AV TID:
Om ni dyker upp under en annan tid än den ni har bokat till försöker vi att lösa det så smidigt som möjlighet på plats, genom att släppa in er ändå.

Notera: Om tiden då ni dyker upp är slutsåld kommer ni att få vänta till nästa lediga tidslott innan ni kommer in.

Monet’s Garden är en immersiv upplevelse, som använder motiv från Monets tavlor för att skapa en digital 360-upplevelse med rörliga motiv och projektioner. De fysiska tavlorna är inte på plats, men utställningen ger besökaren möjligheten att studera, upptäcka och interagera med Monets verk på ett helt nytt sätt.

Utställningen tar cirka 60 minuter att uppleva fullt ut, men du får gärna stanna längre än så.

Videoloopen i utställningsrummet är 45 minutes long.

Stockholm:
Vid Sjöhistoriska, Djurgårdsbrunnsvägen 14, 115 27 Stockholm
KARTA

Vi rekommenderar att åka kommunalt eller cykla.

Buss
Ta buss 69 från Centralen som stannar precis utanför Sjöhistoriska museet intill utställningslokalen.

Tänk på att 69:ans färdväg ibland stängs av under evenemang, så kontrollera att bussen verkligen går den dag du ska hit (länk till SL nedan)

Promenad
Ta en promenad från Djurgårdsbron till museet längs vackra Djurgårdsbrunnsviken (ca 15 min).

Till Djurgårdsbron kan du ta buss 76 från Slussen via Norrmalmstorg (mån-lör), buss 67 från Frösundavik via Karlaplan och spårvagnlinje 7 från Sergels torg/Hamngatan.

Planera din resa hos SL

Bil
På plats finns en stor parkering som har en avgift per timme dygnet runt, vardagar och helger.

Monet’s Garden rekommenderas för barn från 6 år. Barn under 5 år har fri entré, men utställningen har ljud- och ljuseffekter som inte är lämpliga för yngre barn.

Ja! Fota på! Däremot är det inte tillåtet att fota med blixt eller använda stativ. Visa hänsyn till övriga besökare då du fotar/filmar. Att posta bilder och foton för privat bruk i dina egna sociala medier är helt okej.

Utställningen har massvis med Instagram-vänliga inslag och när du postar i sociala medier får du gärna använda vår hashtag #MonetsGarden.

Kommersiellt bruk av fotografierna är inte tillåtet.

Din hund får gärna följa med in i foajén, där vår boutique samt Café Monet ligger. Däremot släpps enbart servicehundar i tjänst in på själva utställningen. Vid tveksamheter ska du kunna uppvisa intyg på att din hund är en servicehund.

Vår egen Monet-expert Maissa Jalloul kan bokas för guidade turer. Bokningar görs via info@monets-garden.se och betalas på plats med kort.

Notera att alla i gruppen (förutom barn under 5 år) även behöver ordinarie entrébiljett till Monet's Garden – The Immersive Experience.

Nedan priser är exklusive moms. Moms läggs ovanpå.

Prisinformation:

Vardagar gruppbokning:
Vardagar 10.00-17.00 2500 kr/timme.
Helg/kväll (vardagar efter 17.00) 3200 kr/timme.
Maximalt 30 personer.
Språk: Engelska, arabiska. Tillägg 500 kr.

Skolturer för förskolor, årskurs 1-9 och gymnasiet:
Vardagar 10.00-17.00
2 timmar med workshop, högst 25 personer med minst 2 vuxna deltagare.
2850 SEK för 2 timmar.

Skolturer utan workshop:
Vardagar 10.00-17.00
2000 SEK/timme.

Helg/kväll (vardagar efter 17.00)
2800 SEK/timme.

Online skolturer via Zoom:
Vardagar 09.00-17.00
1000 kr/timme.

Baby-/barnvagnsturer:
Vardagar 10.00-16.00.
2700 kr/timme.

Helg/kvällstider (vardagar efter 17.00)
3200 kr/timme.

Tyvärr måste vi meddela att Monet’s Garden inte kommer att kunna genomföras i Malmö i vår. Vi har blivit tvungna att släppa våra datum på Malmömässan på grund av Eurovision Song Contest. Du som redan har köpt biljett kommer att få dina biljetter återbetalda till det konto som användes vid köpet. Återbetalningen beräknas vara klar inom 14 dagar. Har du frågor om din återbetalning ber vi dig att kontakta biljettleverantören Eventim.

Vi ber om ursäkt för besväret och besvikelsen som detta orsakar, både till er som redan har köpt biljett och till alla andra som hade planerat att besöka vår underbara immersiva upplevelse. Vi hoppas kunna återvända till Malmö snart, men under tiden har ni fortfarande chansen att uppleva Monet’s Garden i Stockholm, där utställningen har öppet fram till den 31 mars 2024.

Kontakta oss

Vid allmänna frågor kontakta:
info@monets-garden.se

Vid frågor om din biljett kontakta:
kundservice@eventim.se | 0771 130 150

För gruppbokningar (från 20 personer):
kundservice@eventim.se | 0771 130 150

För pressförfrågningar:
press@monets-garden.se