Monets GardenMalmö

EN UNIK UTSTÄLLNING PÅ MALMÖMÄSSAN 2024 1 MARS – 26 MAJ. BOKA BILJETT HÄR

Monet's Garden

Kliv in i Claude Monets förtrollande värld under en unik konstupplevelse, där hans tidlösa mästerverk får nytt liv genom toppmodern teknik.

Genom skärmar, stora projektioner, interaktiva installationer och musik dyker vi djupt ner i Monets mästerliga målningar och fascinerande färgvärldar. Ta del av en immersiv helhetsupplevelse, där illusioner blir till verklighet och du själv kan vara med och forma resultatet.

Det unika utställningskonceptet Monet’s Garden består av toppmodern teknik, som gör att du som besökare kan leva dig in i en värld av konstverk målade av den berömda impressionisten Claude Monet (1840–1926).

Följ med på en förtrollande konstupplevelse utöver det vanliga!

Information

Datum

2024-03-01 – 2024-05-26

Adress

Malmömässan
Mässgatan 6, 215 32 Malmö

Öppettider

Tisdagar – Torsdagar: 10:00 – 20:00
Fredagar & Lördagar: 10:00 – 21:00
Söndagar: 10:00 – 20:00

Entrén stänger en timme innan utställningen stänger.

Biljetter

För att skapa en så bra upplevelse som möjligt bokar du inte bara dag, utan även tid för när du vill besöka Monet’s Garden.

Tiden på din biljett anger din entrétid. Du har därefter 30 minuter på dig att gå in. Väl inne får du stanna så länge utställningen har öppet.

För ökad flexibilitet kan du kan även köpa Flexbiljett eller Superflex.

Mer information

Under Vanliga Frågor hittar du mer information om utställningen och upplevelsen.

UPPLEV KONSTNÄRENS MÄSTERLIGA VERK UNDER EN IMMERSIV UPPTÄCKTSFÄRD

Utställningen tar dig genom tre olika upplevelserum, som var och ett är en höjdpunkt i sig. De skapar en fördjupad inblick i Monets värld och ger dig nya perspektiv på den franske målarens liv, arbete och mästerverk.

1. Studion

Vi börjar i studion – stället där hans mästerverk skapades. Monets synsvårigheter (1922) och hans förstörda verk (1925) utgör fonden för en djupdykning i Monets händelserika liv och konstnärliga utveckling.

Nya perspektiv lyfts fram och vi får en djupare förståelse för hans unika uppfattningsförmåga, teknikerna han bemästrade och sättet som han skapade sin konst på. Monets centrala teman – ljuset, skuggan, vinden och vattenelementet som en reflekterande yta – vävs in i den atmosfäriska stämningen genom toppmodern teknik.

2. Trädgården

Från studion tar vi oss till Monets trädgård, det världskända trädgårdslandskapet i Giverny, Normandie. Här vävs det verkliga ihop med den digitala illusionen. De uppslukande installationerna ger känslan av att faktiskt vara på plats i Monets fantastiska trädgård.

Precis som i Monets tavlor glittrar hela området av vibrerande färger. Det fantastiska landskapet inspirerar oss att ta en kort promenad längs bron och får oss att vilja stanna kvar länge. Väggprojektionerna skiftar utifrån besökarnas interaktion – en upplevelse som både är fysisk och poetisk.

3. Utställningsrummet

I det avslutande utställningsrummet kan vi fullt ut fördjupa oss i Monets världsberömda målningar. Vi får uppleva mästerverk så som La Pointe de la Hève at Low Tide, Kvinna i grön klänning och Båt-ateljén.

Målningarna av näckrosor – kulmen på Monets kreativa arbete och själva essensen av impressionismens stora mästare – utgör den stora finalen. Då intar hela rummet skepnaden av en stor vattendamm, vilket skapar illusionen av ändlöshet. Vi uppslukas och omgärdas av målningar, där ljus och ljud blir en del av scenariot – verken interagerar med oss och konsten förvandlas till ett levande väsen.

Vanliga frågor

Hur fungerar tidsbokning?
För att skapa en så bra upplevelse som möjligt bokar du inte bara dag, utan även tid för när du vill besöka Monet’s Garden.

Tiden på din biljett anger din entrétid till utställningen. Du har därefter 30 minuter på dig att gå in (dvs, en tidsbokning till 17:00 gör att du kan gå in på utställningen någon gång mellan 17:00-17:30). Väl inne får du stanna så länge utställningen har öppet.

Du kan även köpa en flexibel biljett, som gör att du kan välja helt fritt vilken tid på dagen du vill komma till Monet’s Garden. Med vår Super Flex-biljett kan du välja fritt både vilken dag och vilken tid du vill gå.

Hur gör jag?
Först väljer du dag. Sen väljer du tid. Tiden anger från när din biljett börjar gälla. Du har därefter 30 minuter på dig att gå in. Detta system använder vi för att undvika trängsel och göra upplevelsen så bra så möjligt för alla besökare.

Hur mycket kostar biljetterna?
Från:
Vuxen: 260 SEK
Barn (5–15 år): 195 SEK
Pensionär: 240 SEK
Student: 240 SEK

Fri entré för barn under 5 år.

Familjebiljett: 830 SEK (4 personer, inklusive minst ett barn under 16 år)

Priserna är dynamiska och kan variera under olika dagar och tider. Du kan även köpa en flexibel biljett, som gör att du kan välja helt fritt vilken tid på dagen du vill komma till Monet’s Garden.

Var köper jag biljetter?
Biljetter säljs online via Eventim

Tänk på att Monet’s Garden är en immersive utställning, vilket betyder att det finns flera interaktiva moment i utställningen. Ljudet i utställningen kan upplevas som högt, ha detta i åtanke om du har problem med höga volymer. Det finns projiceringar av bilder och filmer som rör sig runt om i utställningen. Vi har även en blomsterdoft som är speciellt framtagen för utställningen som är lätt spridd runt om i lokalen, om du är mycket känslig mot dofter vill vi förvarna för detta.

Vår utställning är situerad i ett tält, vi vill därför förvarna er som besöker oss att vår temperatur är något lägre än en vanlig inomhus temperatur. Vi är även mycket beroende av vädret och önskar att ni som besöker oss har detta i åtanke.

BYTE AV DAG:
Ifall du måste byta dag på din biljett ska du göra så här:

Steg 1: Gå in på Eventim.se och köp ny biljett till det nya önskade datumet. Du får en ny giltig biljett med nytt ordernummer.

Steg 2: Fyll i det här formuläret

Steg 3: Eventim kommer återbetala din ursprungliga bokning. Återbetalningen sker via den betalningsmetod du använde när du genomförde köpet.

BYTE AV TID:
Om ni dyker upp under en annan tid än den ni har bokat till försöker vi att lösa det så smidigt som möjlighet på plats, genom att släppa in er ändå.

Notera: Om tiden då ni dyker upp är slutsåld kommer ni att få vänta till nästa lediga tidslott innan ni kommer in.

Monet’s Garden är en immersiv upplevelse, som använder motiv från Monets tavlor för att skapa en digital 360-upplevelse med rörliga motiv och projektioner. De fysiska tavlorna är inte på plats, men utställningen ger besökaren möjligheten att studera, upptäcka och interagera med Monets verk på ett helt nytt sätt.

Utställningen tar cirka 60 minuter att uppleva fullt ut, men du får gärna stanna längre än så.

Videoloopen i utställningsrummet är 45 minutes long.

Malmö:
Malmömässan, Mässgatan 6, 215 32 Malmö
KARTA

Buss
Ta buss (linje 6, 8 eller 33) till Hyllie. Därifrån är det en kortare promenad.

Tåg
Både Pågatåg och Öresundståg stannar vid Hyllie Station, som har uppgångar direkt till Stationstorget som ligger cirka 300 meter från Malmömässan.

Bil
Malmömässan ligger belägen vid Inre Ringvägen i Hyllie. I området finns över 3000 parkeringsplatser och även laddstationer för elbilar.

Monet’s Garden rekommenderas för barn från 6 år. Barn under 5 år har fri entré, men utställningen har ljud- och ljuseffekter som inte är lämpliga för yngre barn.

Ja! Fota på! Däremot är det inte tillåtet att fota med blixt eller använda stativ. Visa hänsyn till övriga besökare då du fotar/filmar. Att posta bilder och foton för privat bruk i dina egna sociala medier är helt okej.

Utställningen har massvis med Instagram-vänliga inslag och när du postar i sociala medier får du gärna använda vår hashtag #MonetsGarden.

Kommersiellt bruk av fotografierna är inte tillåtet.

Din hund får gärna följa med in i foajén, där vår boutique samt Café Monet ligger. Däremot släpps enbart servicehundar i tjänst in på själva utställningen. Vid tveksamheter ska du kunna uppvisa intyg på att din hund är en servicehund.

Kontakta oss

Vid allmänna frågor kontakta:
info@monets-garden.se

Vid frågor om din biljett kontakta:
kundservice@eventim.se | 0771 130 150

För gruppbokningar (från 20 personer):
kundservice@eventim.se | 0771 130 150

För pressförfrågningar:
press@monets-garden.se